כלים ומאגרי מידע

 
     
 

 יחידת משק לשעת חירום - מזון ומשק כללי

 
 
שאלה: האם צריך להחזיק מזון בבית לשעת חירום?

תשובה: מומלץ לכל בית אב להיות מוכן לשעת חירום ולהכין מלאי מזון בסיסי.

 

שאלה: איזה מוצרי מזון מומלצים להחזקה בבית בשעת חירום?

תשובה: מוצרי המזון המצויים בבית דרך קבע, יהוו את המלאי העיקרי לשעת חירום וכן מלאי מזון משומר, 4 ליטר מים עבור כל אדם ליממה. (יש להקפיד על רענון מוצרי המזון והמים כדי שלא יפוג תוקפם).

 

שאלה: מי אחראי בשעת חירום לשווק מזון?

תשובה: שיווק מזון בחירום מתנהל על פי הסדרי ההספקה המקובלים בזמן רגיעה, רשתות השיווק שהוכרזו כמפעלים חיוניים יקבלו את המצרכים מאותם מקורות המספקים להם זאת בזמן רגיעה.

 

שאלה: אני מפעל חיוני, חלק גדול מהעובדים קיבלו צו 8, אני זקוק מאוד לעובדים אלה, מה עלי לעשות?

תשובה: באתר משרד הכלכלה והתעשייה קיים טופס בקשה לשחרור משירות מילואים מיוחד (ולת"מ שמ"מ) שעליך למלא ולהגיש לוועדה כדי שתבדוק אפשרות לשחרור העובדים ממילואים.

 

שאלה: אנחנו נמצאים במקלט ללא יכולת לצאת ומבקשים סיוע במזון – מה עלינו לעשות?

תשובה: אתם מתבקשים לפנות לרשות המקומית לקבלת הסיוע ולקבלת עדכון על "חלונות זמן" בהם תוכלו לצאת ולהצטייד במצרכים.

 

שאלה: אני מפעל לא חיוני לייצור מזון ומבקש להמשיך לעבוד, האם אני יכול?

תשובה: עליך לפנות לפיקוד העורף לקבלת אישור על מיגון המפעל והמשך עבודה. העובדים אינם חייבים להגיע לעבודה.

 

שאלה: אני מפעל חיוני וחלק גדול מהעובדים לא הגיעו לעבודה, איך אני יכול להמשיך לתפקד?

תשובה: עליך לפנות ליחידה לכח אדם בשעת חירום הכלכלה והתעשייהכדי שיעזרו לך בעובדים מקצועיים על פי הנהלים.

 

שאלה: העלו את מחירי מוצרי הייסוד בפיקוח מה לעשות?

תשובה: ניתן לפנות למשרד הכלכלה, היחידה לסחר פנים תבדוק את נושא הפקעת המחירים.

 

שאלה: אין מוצרים במדפים שברשתות השיווק, יש מחסור במיוחד במוצרים בסיסיים -  מה עושים?

תשובה: ניתן לפנות למשרד הכלכלה ליחידה מל"ח כדי שיבדקו זאת עם הספקים.

 

שאלה:האם המעסיק יכול לחייב עובד לבוא לעבודה בזמן מלחמה?

תשובה: במפעל שהוכרז כמפעל חיוני ועובדיו נקראו להתייצב לעבודה על פי צו, חובה על העובד להתייצב לעבודה על-פי חוק שירות עבודה בשעת חירום. היעדרותו של עובד שחל עליו צו כזה היא בגדר עבירה פלילית. 

 

שאלה: אני עובדת במפעל חיוני, מה אני יכולה לעשות עם הילדים על מנת להתייצב לעבודה?

תשובה: עלייך לבדוק עם המפעל בו את עובדת או ברשות המקומית בתחומה את מתגוררת את היערכותם ל"שמרטפיות" עבור ילדי עובדים חיוניים.

 

שאלה: אני בעל מרכול, האם מותר לי לפתוח את העסק מעבר לשעות העבודה ברישיון העסק?

תשובה: חיובי. בשעת חירום רצוי לעשות זאת בהתאם להנחיות המיגון של פיקוד העורף.

 

שאלה: המכולת השכונתית שלנו נסגרה עקב מחסור באספקה, מה עושים?

תשובה: יש לפנות לאחת מרשתות השיווק בסמוך למקום מגורייך, הן מוכרזות כמפעלים חיוניים ואמורות לפעול בחירום.

 

שאלה: אני אם מודאגת, האם יהיה מזון לתינוקות גם בשעת חירום?

תשובה: חיובי, המפעלים המייצרים מזון לתינוקות מוכרים כמפעלים חיוניים בחירום ויעבירו את תוצרתם לרשתות השיווק.

 

שאלה: מהם נתוני צריכת המזון המומלצים לאדם בשעת חירום?

תשובה: במצב בו לא ניתן לספק מזון כבשגרה יש לתכנן אספקת המינימום הנדרש. להלן טבלה המציגה את כמויות המזון המינימאליות המומלצות לאדם לשבוע בשע"ח.

הרשימה נבנתה בתאום עם משרד הבריאות.​

​שם המוצר כמות לאדם לשבוע (ק"ג​​)​
​קרקר/ מציות /מצות ​0.75
​ביסקוויט /ופל/ עוגה יבשה/ חטיפים ​0.25
​דגנים (אורז, אטריות, תירס, כוסמת, בורגול, פתיתי תפוח"א, דייסות אינסטנט, דגני בוקר) ​0.5
​שימורים בשר/ עוף/ הודו /דג ​0.7
​קטניות יבשות/ משומרות (שעועית,עדשים,חומוס וכו' ) ​0.35
​שימורי ירקות ​0.9
​שימורי פירות ​0.9
​שמן/ מיונית /טחינה ​0.315​
​זיתים ​0.3
​ממרחים מתוקים/ שוקולד/ סוכריות ​0.5
​סוכר ​0.5
​תה ​0.025
​קפה ​0.2
​קקאו ​0.0375
​אבקת מרק בן רגע ​0.56
​תחליף חלב אם 4 חודשים ​0.8
​תחליף חלב אם 12-4 חודשים ​1.6
​מים ​28 ליטר
 
לחץ לגרסת הדפסהגרסת הדפסה
  
  
  
  
מצאתם אי-דיוקים? יש לכם הצעות ייעול? עדכנו אותנו